måndag 26 juni 2017

Till dig som sover så gott i natt

Du läser nog inte bloggar. Du känner inte vår familj. Du har ingen aning om vad du ställt till med. Vi åkte med packad bil och två förväntansfulla barn. Vi skulle hämta vår husvagn. På en upplyst kommunal husvagnsparkering. Men den var skändad. Uppbruten dörr. Fina gamla originaldynor som inte går att få tag på var borta. Nästan allt lösöre. Minnen från våra barns uppväxt. Deras fina filt. Himmelsblå o extra vadderad med himlens alla stjärnor på. Vi hade hängslen och livrem. Vi hade folk som tittade till den. Vi hade låsbultar på fälgarna. Men du passade på när ingen var där. Du vet inte att den var en gåva från många snälla människor som ville att en barnfamilj skulle få semestra vidare på två hjul. Det går nog och laga. Inte allt. Inte dynorna. De finns inte mer att köpa. Många av prylarna finns inte längre att köpa. Den var helförsäkrad. Men det hjälper inte. När assistanskåren körde i väg med den så grät hela familjen. Det ÄR en världslig sak. Ingen är skadad. Vi sover varmt i natt ändå. Hemma. När allt är uppackat. Tårarna torkar på alla barn. Men just nu är det en jävla klen tröst. Jag hoppas du sover varmt i barnens filt. B.t.w. Du glömde en kudde som du tappat på golvet. Men det är klart du fick ju med dig sex andra. Polisen åker inte på sådana här ärenden. Om det inte finns blodspår. Jag hoppas du sover gott i natt. Det gör inte vi. Vi ska trösta barn. Undrar vad du gör? Sitter och dricker kaffe i våra muggar? Bryggt från våran kaffebryggare. Eller spelar Fia med barnens speciella resekit med många spel i. Eller lagar kläder med mitt resesyetui. Dröm sött ditt as. Vänligen hon som aldrig kommer våga ställa sin husvagn där igen.

13 kommentarer:

 1. Båthuspernilla26 juni 2017 08:00

  Nämen nääää, nedrans tjuvmarodörsuschlingar och uslingar.

  Skickar sympati genom cyberrymden och hoppas att ni lyckas göra något trevlig trots tjuvuslingarna.

  SvaraRadera
 2. Båthuspernilla: Tack snälla du. Det värmer. Det värsta är inte värdet på sakerna. Även om det är saker för ca 10000. Det värsta är att någon har klampat in och rotat och att de stal barnens grejor. Vad sjutton skulle de med ett fiaspel till???

  SvaraRadera
 3. Det är ju bara för jävligt, men inte hjälper det bli förbannad, jag vet. Det värsta är känslan att nån annan varit inne och klampat runt i ens privata områden. Men kännersig förrådd på nåt sätt. Och den som gjorde det bär kanske iväg sakerna en bit, sen tror jag de bara slänger det nånstans, för föe h*n betyder det ju inget. Skithuven!! Kram till dig och familjen. Vill ni fira dinfödelsedag på landet så är det tomt på Solbacken. Tror ingen kommer förrän 7/7. Men vi får ju veta innan så det går bra, om ni vill

  SvaraRadera
 4. Ta med badkläder i så fall, badtunna och bastun går att elda... och nåt glas vin kan vi fixa och dagen till ära finns lite tårta :-)

  SvaraRadera
 5. Astrid. Åh.. Finaste vännen. Vi får se hur det blir. Vi ska till försäkringsbolaget idag och till Polisen. Vi måste tilläggsanmäla en hel del grejor. När vi anmälde igår var vi så ledsna och chockade så en hel del glömdes. Som tur är tömmer vi ju vagnen på de dyraste ägodelarna när vi lämnar den. Tv och datorer o sånt. Men det plockar på ändå. Igår anmälde vi tio saker nu är listan uppe på 50. Det låg sex IKEA kassar ihopvikta i garderoben. Dem tog de att bära i de satans dräggen. hör av mig om det blir aktuellt att idka lite lantluft. Måste ju krama lillkissen med. Måste ordna allt nu på morgonen bara. TACK för erbjudandet. Stor, stor kram

  SvaraRadera
 6. Ni är så välkomna, vi gör ju inget, går bara här och gör det vanliga. Det finns gratis wifi, men tvn har ingen chromecast...slå en signal så sätter jag på kylen.

  SvaraRadera
 7. Astrid. Sitter på försäkringsbolaget nu. Villa Solbacken blir det tyvärr inte. Loffe ska jobba i morgon. Han ska upp 0300. Det hade gått att pendla från campingen (tio minuters gångväg) Närmare och smidigare än hemma. Sen har vi läkarbesök och gummans ledsagare i morgon. Men badtunnan hinner vi nog med tack. :-))))

  SvaraRadera
 8. Ibland undrar man vad det är för fel i huvudet på folk. Men, av de saker som de har stulit så verkar det ju vara folk utan hem ... även om det inte är någon som helst ursäkt. Man stjäl inte andras saker. Hur som så är det förjävligt.

  SvaraRadera
 9. Mona. Men går folk utan hem omkring och bär på en kofot. Jag tror inte det. Det har varit en stor ungdomshelg på en mässa i närheten. Där ungdomar kunde övernatta. Jag tror att det var någon av dem om man får vara elak och gissa. På ett av skåpen satt en rosett som höll ihop två skåp för säkerhets skull så inte porslin och sånt dimper ut när man svänger. Skåpets prylar var utslängda på golvet. Sen hade de knutit tillbaka rosetten så fint. Så här gör inte någon som inget har.

  SvaraRadera
 10. Jag blir så ledsen att läsa om inbrotten, fy fagerlund!Hör av dej om jag kan bidra med något! Kramar o tröst i massor

  SvaraRadera
 11. Tack söta Linnea för din varma tanke. Det var egentligen inget värdefullt som stals. Det kommer att gå fint att fixa nya prylar. Det ledsamma är inte värdet. Det ledsamma är att många saker finns inte längre att få tag på. Men saker är saker och man överlever gott utan dem. Jag har argat färdigt nu. Det går att laga vagnen. Det är det viktigaste. Nu tar vi nya tag. Problemet blir att hitta ett nytt ställe att ha den på när den inte används. Men det kommer lösa sig det också tillslut Kram och tack för din kommentar.

  SvaraRadera
 12. Vad ledsen jag blir. Och arg. Och mer ledsen. Sånt som gör ont att läsa. Varm kram till er. Och en fet jäfvla smäll till de som stjäl. Kramar Emma

  SvaraRadera
 13. Blir så arg och ledsen för er skull... finner inga ord hjärtat

  SvaraRadera