tisdag 17 mars 2009

Frukostgröt med kalla fingrar

Idag lyste morgonsolen in från en klarblå himmel. Barnen skuttade glatt ur sängarna och var mycket snabbt på språng efter solglasögon, sommarkläder och tofflor. Morgongröten skulle intagas på balkongen helst iförd baddräkt. Efter diverse övertalning blev det en kompromiss. Gröt på balkongen men med tröja, byxor och viktigt INGEN JACKA FÖR DET ÄR SOMMAR. Mor i huset försökte förklara att det inte ens är ordentligt med vår än men det är nackdelen med att ha två barn i samma ålder. Man blir liksom nedröstad. De håller ihop och på något sätt så blir man lite lätt i underläge.
Lite senare på väg till dagis efter att lille S tagit på sig tre lager kläder utan att gnöla det minsta. Han frös nämligen som en besatt på balkongen. Men det skulle icke erkännas.Säger han mycket bestämt: Det ÄÄÄÄRR sommar mamma... fast bara lite. Jo pyttsan. Det blåste halv storm. Det tyckte i allafall jag.

1 kommentar:

  1. Åhh, jag skull e velat ha sett er!!
    Även jag upptäckte att det blåste rejält kallt. Man kollade snabbt ut och jodå - sol!
    Men fan va kallt det var! Dessutom har vi ju en del is kvar, fast nu tar det på den såå S kanske har rätt - det ÄR sommar, fast bara lite!

    SvaraRadera