söndag 16 juli 2017

Trottoarbonden ska till stan

Ni som hängt med ett tag vet att familjens husvagn blev misshandlad och står på lagning. Samtliga inblandade har semester så vi ser inte att den kommer tillbaka inom överskådlig framtid. Så. Vad göra med makens semester som infaller om en vecka. Vi har ett trevligt och stort tält i förrådet men det känns inte som om det är läge för det den här sommaren med blåst ifrån norr och kyla på nätterna som gör att man drar duntäcket tre varv runt kroppen. Så vad gör familjen som älskar skogen på sommaren. Jo vi drar till Stockholm.Vi kom på att det är inte någon badsommar för tunna barnakroppar och då kan man passa på att vara kulturell och besöka landets huvudstad. Son nummer två har en lya på två rum och kök som man kan bo i. Så då kör vi. Är det någon som bor där upp eller har några bra tips på vad en familj kan hitta på för kul som inte kostar skjortan. Vi vill inte Skansen. Apor har vi sett förr. Vi tänker oss Naturhistoriska och förstås Kaknästornet. Våra små har aldrig gjort Stockholm. Så vad tycker ni att en 13-åring och en 14-åring och två foppatoffellirare inte får missa i storstan.

2 kommentarer:

 1. Låter ju jättebra! Du och jag ska ju inte krångla oss ner på luftmadrasser eller liggunderlag, då blir det inga utflykter :-)
  Vet inte vad ni kan göra, bara strosa på stan är ju en upplevelse, åka till Arlanda och titta på flygplan? Ta nån sightseeingbåt runt Sthlm eller varför inte amfibiebussen, först åker man buss och sen far den ut på tur i vattnet. Kanske roligt...vet inte...

  SvaraRadera
 2. Slänger bara ur mig lite förslag som passar när man har portmonnä och inte guldkort. Sen får ni ursäkta att allt kanske inte är kalaskul för samtliga familjemedlemmar.

  Fönstershopping i Moset (Mall of Scandinavia); jäkligt stort, det finns bio och det är enkelt att ta sig dit med pendeltåg.

  Strosa runt lite i något koloniområde, jag gillar verkligen det vid Tantolunden!

  Gå på parkteatern! Gratis, finns mycket varierat utbud och årets program finner du här: http://kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern/Programmet/

  Livrustkammaren! Inte bara för att de har den bästa facebooksidan, men det är faktiskt ytterligare en god anledning.

  Och när vi ändå är inne på museer så vill jag slå ett slag för tekniska museet. O e r h ö r t roligt då man får pröva på och inte bara titta på saker bakom glas och ram.

  Ta SL-båten som går mellan stadshuset - södermälarstrand - norrmälarstrand. Tar inte många minuter men är väldigt mysigt om man ändå ska förflytta sig mellan Södermalm och Kungsholmen.

  SvaraRadera