måndag 10 juli 2017

Blåsigt värre

Vår familj är ett badande folk. Varenda badsommar brukar börja i slutet på maj och hålla på September ut. Utom i år då. I går släpades de vilda ut till stranden för första gången i år. Nytt rekord i startdatum på fel håll. Solen sken och vindarna ven och ungarna längtade tillbaka till Solbacken och bastun. När vi intar stranden så ser det ut som ett Nomadfolk anländer. Väskor och solstolar. Bord och parasoller. Uppblåsbara historier i en mängd och storlek som räcker till en mindre skolklass. Vi brukar uppsöka vikar dit inga andra hittar. Men igår valde vi en känd strand där vattnet ska vara varmare än underbara Vättern som just nu har ett gradtal på 14. Först bar vi. Sen bar vi igen och sen badade vi. Sen frös alla så vare sig het mjölkchoklad eller kaffe värmde genomkylda barnakroppar.
Du mamma, sa trettonåringen. Det är inte utan att man längtar till vintern. Då kan man ha både mössa och vantar på sig när man har badat klart i simhallen.

4 kommentarer:

 1. Försökte doppa ena foten, det var bara så kallt, att för stunden hade kastanjetter i käften! -tänderna rasslade! Kylan i år (sommaren)går till historien.Så det blir ingen bad för min del... Kram från en badkruka :)

  SvaraRadera
 2. Håller med. Nu blir det simhallen och bastun resten av sommaren! Kram,kram

  SvaraRadera
 3. Ja, det är konstigt vi brukar ju fara iväg och bada ofta, men tror ingen ens funderat på det...
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog smart att tänka så. Vi försökte. Men det blev inte långvarigt. Kram

   Radera