lördag 15 juli 2017

Tack för gåvan men du glömde en grej

Alla som känner mig vet att jag inte är ett tekniskt geni. Så fort jag närmar mig en maskin så krånglar den. Senast en "mjölkmaskin" på landet som man bara skulle sticka in sitt kort i. Så mycket fungerade den inte. Goda vännen räddade biffen där. Sen har kortet funkat varje gång. Nu till en fråga. Jag har en dator som är ärvd. Den är inställd på personen som numera är avliden med dennes uppgifter för att logga in. Då jag inte har tillgång till personens inloggningsuppgifter på sin e postadress så får inloggningen liksom bara hänga med. Jag har lösenordet för att öppna upp datorn. Det funkar och jag kör på. Det enda som retar gallfebern på mig är att han hela tiden får meddelanden från Stayfriends. Går man in på deras hemsida för att säga upp och tala om att personen är jättedöd och har varit det i över ett år så hänvisas jag bara till att visa upp en dödsattest. Well. Det har jag inte tillgång till och den som har dödsattesten är föga intresserad av datorer och vill absolut inte lämna ut en dödsattest till något som personen ifråga inte begriper ett skit av. Hej Kalle uppdatera ditt medlemskap i Satyfriends står det varje gång jag öppnar min dator. Jo tjena. Kalle var en glad skit och han skulle nog inte bry sig ett jota om jag loggade in med hans uppgifter om jag hade haft dem och skrivit en spökhistoria. Men nu är jag inte så intresserad av detta utan vill bara bli av med skiten. Är det någon som har ett tips på hur jag ska göra. Vänligen. Svar till. Ära vare gud i höjden denna dator kan man tro att Kalle gjort i slöjden.

8 kommentarer:

 1. Du förgyller min dag!En fröjd att läsa din blogg!

  SvaraRadera
 2. Åh tack fina du. :-) Ha en riktigt bra dag!

  SvaraRadera
 3. Gå in på " den här dator" o avinstallera nämnd fil! Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Så irriterande med denna teknik, turman har barn man kan fråga :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. En fördel när de stora finns i närheten. Mina har ju haft den taskiga smaken att flytta till långtbortistan :-)

   Radera
 5. Båthuspernilla16 juli 2017 08:20

  Det går att sätta in en regel i mejlprogrammet så att vissa mejl (tex stayfreids) går direkt i papperskorgen. Exakt hur beror på vilket mejlprogram du använder.

  SvaraRadera
 6. Det brukar gå att lägga till fler användare av datorn,då kan du ju logga in med eget lösenord och slipper allt gammal

  SvaraRadera