onsdag 1 april 2009

Papper, papper och åter papper

Inskrivningen på habiliteringen innebar specialkompetens utan dess like för lilla L. Men det innebär också oändligt många fler sjukhusbesök. Hon har ett team på tio personer med olika yrkeskompetenser. Sjukgymnaster, pedagoger, kurator, psykolog, specialistläkare, dietist logoped, you name it och alla vill ha sin tid. Mitt schema är fullbokat fullständigt. Lägg där till alla sjukhus och vårdcentralbesök med mor och far. Jag hittar till Ryhov i sömnen. En sådan tur då att vi bemöts med otroligt mycket god vilja från alla instanser. Man läser så mycket om föräldrar som kör huvudet i väggen för att få den hjälp de behöver för sina barn med speciella behov. Vår familj har än så länge bara mött vård av högsta klass. Så glada är vi för att vi bor i Sverige och får så mycket för så små slantar. Nu är det alla papper som ska hitta rätt för att lilla L ska få resursperson när hon börjar skolan till hösten. Det är intyg från alla olika på Hab. Man kunde önska att de kunde samordna lite så att man slapp alla olika namnunderskrifter. Sen ska allt vara i dubbel upplaga så att kommunen som ska stå för pengarna ska få sitt. Himla tur att jag just nu är sjukskriven och att vi har nära till sjukhuset. Skulle inte hinna allt om jag så bröt mig i två bitar om jag jobbade. Diskussionerna har gått på Hab att jag har rätt till vårdbidrag för lilla L. Orkar inte ta i det också just nu.

Lägenheten doftar ljuvligt efter två dagars vårstädning. Blev ett helt annat ljus sen jag putsade fönstren :) Så efter det har vi haft två dagars hållaihandenochbaramysadagar älsklingen och jag. Skönt ibland att ha en gubbe som jobbar helg så man kan få lite vuxentid mitt i veckan när barnen är på dagis. Vi avslutade två dagar i solen och skogen med att ta barnen på Asiatbuffe och simhall. Nöjda och glada somnade de små med ett leende på läpparna. Nu har maken skrikt färdigt från vardagsrummet. HV71 vann med 4-1. Så nu somnar väl även han med ett leende på läpparna. Barn och karlar är rätt lika:)

Dagens middagstipps: Bergtunga med dill och citronsås.

4 kommentarer:

 1. å vilken tur lilla L hade som fick just er till föräldrar. Hoppas bara att allt löser sig och hon får sin resursperson till hösten.
  Är du sjuk??

  SvaraRadera
 2. Lång historia och tråkig. Den tar jag när vi träffas. Inget jag dör av =)

  SvaraRadera
 3. Du får gärna komma och putsa mina fönster med! Så kanske det blir lite ljust även här... *leer*

  SvaraRadera
 4. Haha =) Du har renare än vad jag har trots alla djur =)

  SvaraRadera