fredag 24 april 2009

Fredag igen

Vilket härligt kalas det blev tillslut. Vi fick ju ställa in i helgen eftersom vi hamnade på akuten med L. Men igår gjorde vi ett nytt försök och det blev jätte lyckat. Glutenfri meny eftersom både min bror och svägerska inte tål gluten. Jag gjorde en potatissallad som var jätte god faktiskt. Den var lite teexmex inspirerad. Till det hade vi bara skivad kassler samt en somrig sallad. Och så tårta o kaffe förstås. Satan vad god den blev. Tack Steypa för det braiga receptet. Jag tillsatte kakao och och hade en jordgubbs mousse emellan och en chokladsmörkräm.Jammi. Idag blir det ingen simning för lilla L. Limningen i pannan skulle inte må så bra av det sa doktorn =) Så det blir väl att fredagsstäda lite snabbt här nu på morgonen och sen ge sig ut i det ljuvliga vårvädret. Har för övrigt varit på 5-års kontroll med S idag. Han fixade ingenting kändes det som. Remiss till öron, remiss till ögon. Vägrade rita, kunde inte klippa. Att stå på ett ben var bara jobbigt. Han var hela tiden på gott humör men förklarade vänligt att han hade verkligen ingen lust idag med vare sig det ena eller det andra. Så det blev en ny tid nästa vecka. Undrar jag om han kommer att ha lust då. Tror inte det. Det är en mycket bestämd ung herre det där. Som bara gör det han vill göra. Skickar hans far nästa gång.

3 kommentarer:

 1. Tror du han vill rita och stå på ett ben då??

  Har även A blivit glutenintolerant?? Vad gör det ute i S-hem??
  Tårtan lät riktigt smarrig!

  SvaraRadera
 2. Noop inte A. För att förtydliga min taskiga svenska. Min bror och Jannes syster. Så det var svägerskan på det hållet. Men ingen av dem har visat någonting på glutenprover... så jag vet inte. Jag tycker det verkar sitta i huvudet på dem bägge två.. Men vad vet jag som tål allt. Man kanske kan ha det ändå. Det där kan du nog bättre än mig

  SvaraRadera
 3. Tror nog att är man "riktigt" glutenintolerant så syns det på prover, för då har man ju under en längre tid varit utsatt för gluten och värdet borde vara högt. E kollar ju vartannat år så det ligger bra. Är man "konstaterad" får man ju även ekonomiskt bidrag till kosten. Det kollas med ett prov på tarmslemhinnan.
  Antingen har man ju enzymet som bryter ner gluten eller inte.Sen kanske det finns annat i "mjölmat" som inte är lättnerbrytbart för magen, det vet jag inte så noga.
  Sen kan ju tron som sagt försätta berg! ;-))

  SvaraRadera