lördag 13 maj 2017

Läcker säcken?

Den 20 mars lade jag på ett brev som innehöll viktig information till lillkillens doktor. Den 21 mars lade skolan på ett likadant brev. De brevet är en del av ett underlag som ska finnas i en utredning på sonen. I månader har vi alla gått och väntat på svar. I går kom ett ganska ilsket brev från vården med frågeställningen varför vare sig vi eller skolan skickat in breven. Två brev har alltså försvunnit pålagda med en dags mellanrum. Vad gör Post Nord? Och var tar alla brev vägen. Det är tredje gången vår familj drabbats av att brev aldrig når sin mottagare. Den här gången drabbas en 13- årig pojke som väntar på att få hjälp i skolan. Denna händelse har försenat vår utredning med två månader. När jag ringer Post Nord erbjöd de sig att försöka spåra breven. Det är ju ingen ide. Skadan är ju redan skedd. Jag och skolan tänker fylla i ett nytt papper och denna gången tänker jag lämna breven själv. Aldrig mer att jag skickar ett viktigt brev på posten. Aldrig.

3 kommentarer:

 1. Så förbannad man blir, nu verkar det som man inte ska skicka viktiga brev med post, det är ett lotteri om det kommer fram. Inte ska man behöva dubbelkolla och ringa och fråga om de fått breven?? Jag får ju hoppas det går bra ändå och sonen får den hjälp han behöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå det löser ju sig till slut men det känns onödigt med två månaders fördröjning. Vården sa att utredningen skulle ta tid. Därför ringde jag inte och dubbel kollade om de fått brevet. Men vis av erfarenheten nu så skickar jag aldrig viktiga brev mer. Man får maila eller åka själv med post. Men har skickat en skriftlig känga till Post Nord. Det finns ju fortfarande vanlig post och då ska man ju kunna lita på att det fungerar. Men uppenbarligen gör det inte det. Det känns som om de slänger var tredje brev i soptunnan. Min grundfråga är fortfarande. Var tar breven vägen? Jag menar i det här fallet var adressen på kuvertet förtryckt och porto betalt tryckt på. Det ryktas ju om att 30 % försvinner numera. Tycker det verkar jätte konstigt.

   Radera
 2. Det är verkligen konstigt!

  SvaraRadera