onsdag 31 maj 2017

Grisen Homo Sapiens och Myggfria nätter


 När man ställer upp och får ut campingmöblerna och kaffet smakar som himmelriket. När man inte kommer ifrån tvätten. Men man älskar livet ändå. Askkoppen på bilden är ingen askkopp. Det är en getingfälla. Man måste inte älska dem. När närmsta granne är Viskans porlande vatten. Och man hittar blommor som man inte har en aning om vad det är.


När man doppar tårna i vatten som innehåller 95 procent pollen och Gräsanden tittar på en som om man är dum på riktigt.Då vet man att man har det bra.

Det var underbara dagar. Jag slapp Liseberg på grund av att jag bestämde det. Vi gick på Borås Djurpark på grund av att barnen bestämde det. Jag förklarade för barnen att jag inte gillar att gynna ett ställe som låser in djur och låter andra glo på dem. Men då sa dottern att vi också låser in ett djur. En kanin. Då gick vi och såg en massa grisar som heter Homo Sapiens och som tyckte att alla andra djur var förfärligt gulliga. Jag vägrade att ta kort på dem. För de var inte tillfrågade. De inlåsta djuren alltså.  Jag tycker fortfarande att alla djur ska få leva fria och jag ska åka till Gotland och släppa min kanin fri vilken dag som helst. Tills dess har han en stor hage på gräsmattan som han kan gräva i och andas frisk luft.

Sen vandrade vi i Trollskogen och såg fria djur. Harar och fåglar och nyckelpigor och allsköns insekter som levde som djur ska leva. Det var roligare och mindre trängsel och helt gratis. Sen när vi kom hem lagade 14-åringen middag. Det händer inte så ofta. Det blev soppa. I 35 graders värme. Vi dog av värmeslag men höll minen ändå och åt. Sen tog hon disken självmant och det har inte hänt sen tidernas begynnelse. Så jag kunde ligga under ett parasoll och läsa en bok. Loffe mixtrade med att ställa bilen på snedden så att alla campinggäster skulle sluta gena över vår tomt.  Det lyckades inte. Sen somnade vi alla till humlors surr och vet ni vad? De inbyggda näten i fönstret funkade så ingen blodsugare kom på besök på hela natten heller. Detta är det bästa jag vet. Kärlek igen till er alla som gjorde detta möjligt.

P.s 1. Utlovade rescensioner på Trissebodor till Malin. På Borås camping blir det fyra husvagnar. Ofta städade och doftade gott. Toaletterna på V.I.P Jära utmed vägen får en överkorsad husvagn. Jag pinkar hellre i en sko än går in där.
P.s 2 Gå in på www.monasuniversum.se och läs om kaffe. Det är det viktigaste blogginlägget denna veckan. Om vi ska ha kvar hållbart gott kaffe. Drivet av kvinnor.

5 kommentarer:

 1. Det låter ju som ni hade det härligt. Gillar inte heller inlåsta djur... blommorna tror jag är smällglim

  SvaraRadera
 2. Myggfritt här med :) men bara +4 o snöblandat regn...våren dröjer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy bubblan. Bor du norröver? Här var det jättefint i helgen. I går kom det 30 mm regn. Men nederbörd är det många som vill ha här. Vätterstranden är 10 meter längre i år. Hoppas på varm sommar ändå. Ganska trött på kylan nu.

   Radera
  2. Japp, vi bor så solen inte går ner nu :)men vad hjälper det när det är kallt o i går snöade! Vill emigrera...

   Radera