tisdag 9 juni 2009

Planering av årets höjdpunkt

När man ska ge sig iväg på utflykter så kräver det lite planering när man har småbarn. Innan man hade ungar tog man en tandborste och gick. Vi ska iväg på husvagnstur ett par dagar och du milde vad jag planerar. Tvättar speciella favoritkläder. Köper mat som ska bunkras med. Lagar maten. Regnställen skulle köpas nya. Sen var det bara campingen som skulle bokas. Då jag hade ett par frågor som jag inte kunde få svar på på nätet så ville jag ringa och boka eländet per telefon.

Himmel säger jag bara. Att försöka få tag på företag per telefon idag det är dömt att misslyckas. Ni har nu plats nummer två i kön sa den hurtiga rösten. Jaaa tänkte jag då behöver jag inte vänta länge. Jo pytsan efter 20 minuter med vedervärdig musik svarade samma röst: Ni har nu plats nummer ett i kön. Tur att jag hade skrivit upp frågorna som skulle ställas. För efter 20 minuter till med samma vedervärdiga musik kände jag mig tämligen hjärntvättad. Jätte trevlig och hurtig telefonissa som gladeligen INTE kunde svara på en enda fråga utan måste springa och fråga kollegorna hela tiden. Men, men nu är allt bokat och klart. Sveriges bästa väder beställes härmed till helgen.

Barnen har fått totalspader och flänger runt som skållade öken råttor. Lilla L provar kläder och tömmer byrån på allt däri. Eftersom hon tycker att det är oerhört viktigt att ha finaste plagget när man ska på Liseberg. Mamma satte stopp någonstans vid 8 klänningar och 10 par skor. Var hon har fått sin klädmani ifrån vet ingen. Mor i huset tar på sig det som hänger närmast.

Lille S har packat om ryggsäcken tre gånger eftersom mor strängeligen inte ville ha med 72 bilar 14 bollar och 11 nallar. Tillslut hade han sådan beslutsångest vilka arma leksaker som skulle bli kvar hemma att han inte packade någonting. Sen kom han springande med en sten och en pinne som han hittat ute.
- Mamma, mamma. Det här blir bra. Då kan jag fiska.
- Men hjärtat vad ska du ha stenen till då? frågade jag
- Den låtsas jag att den är en peng så kan jag köpa allt det andra som jag behöver!!!!
Säga vad man vill men han är i allafall på hittig den ungen.

Själv packar jag ner en tröja och ett par extra jeans, underkläder och en tandborste. Räcker inte de?

1 kommentar:

  1. Tycker du har packat vad som behövs! Men du släng i några extra stenar så kan du köpa det som fattas!

    SvaraRadera