måndag 1 juni 2009

Gröna grodor och svarta katter.

För några veckor sedan fick vi reda på av dagis att temat för årets avslutning skulle vara djur. Förra året var det Astrid Lindgren figurer. Gissa om det var lätt att få barnen att se ut som Lotta på bråkmakaregatan och Emil i Lönneberga En rutig klänning till lilla L, lite tofsar i håret. En blå busmössa på lille S och lite blå kläder och saken var biff.

I år ska de se ut som djur???? Hur i hela friden ska man få ett barn att se ut som en katt utan en förmögenhet??? Lite svarta kläder, en virkad svans, lite klotter i ansiktet och ett par sydda öron. Jo då. Det gick. Lilla L blev världens sötaste kisse.

Men sen kommer vi till sonen. Han vill vara en groda??? Tankarna har gått varma. Hur fasen får man ett rödhårigt barn att se ut som en groda???? Till slut hittade vi en grön pyjamas med världens fulaste krokodil på. Den tog vi och vände tröjan ut och in. Sen köpte vi en ful hatt som man kan dra ner också den i grönt. Men mamma sa lille S: Grodorna vi sett på landet är ju inte gröna.... De är ju bruna. Så då fick vi slå förtvivlat på nätet för att bevisa för lille S att det visst finns gröna grodor. När jag visade spektaklet för dagis så svarade assistenten: Jättefint... måla på ett par öron på hatten..... Men då slog jag bakut.... Vem fasen ser öronen på en groda????? Inte jag i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Hahaha, ja inte har jag sett nån groda med öron..."ej svansar, ej svansar, ej öron hava de" eller hur var det?
    Men han var säkert jättefin ändå! Men han kunde ju varit orm, med armarna tätt intill kroppen och benen i det närmaste ihop. Inget hade väl kunnat gå sönder då?? (Skojar bara!)

    SvaraRadera
  2. Hahaha. AAAsgarv. vilket hett tips =))))

    SvaraRadera