måndag 8 juni 2009

Kalla nätter och varma bad

I går blev jag väckt av sonens blöta pussar och en allvarlig påminnelse om att det faktiskt är sommar nu och då mååååsteeee man faktiskt bada. Han tyckte att han väntat tillräckligt länge på att få hoppa i vattnet ute. Han är ganska bestämd min 5-åring så väskan stod redan packad i hallen. Jag försökte förklara att det fortfarande är väldigt kallt på nätterna och att vattnet ute är långt ifrån uppvärmt. Men mamma, sa han huur kan du vet om vi inte har prooovaaat. Efter en stadig frukost med en massa tjat bestämde sig mor i huset att ja, va sjutton. Låt ungen prova. Så med lyckliga glädjetjut packade resten av familjen väskorna och begav sig till stranden. Glad i hågen tågade S ner till vattnet och doppade tårna. Han tittade på mig och föreslog att vi skulle börja med att fika.
-Du mamma....
-Ja min älskling, vad är det? undrade jag.
-Varför fryser inte fiskarna?
-Ja du. De är nog inte lika varma som vi är från början
-Lång tystnad...
-Du mamma...
-Mmm
-Det där baderiet..
-Mmm
-Ä synd å störa fiskarna tycker jag!!!

Så vi packade ihop och alla var lika nöjda för det. Vi styrde kosan mot badhuset i stället. Där var vattnet varm, skönt och inbjudande. Vi stannade i flera timmar. Långt senare efter nattesaga säger lill killen:
- Jag skulle aldrig vilja vara isbjörn!!!!!!
- Varför inte, frågade jag.
- Fy sjutton för å bada i kallvatten. Man är väl inte galen heller!!!!!!!
man är väl inte det. Nu dröjer nog utebadstjatet ett tag.

2 kommentarer:

  1. Så klok han är din son! Nånstans i början befarade jag att han skulle hoppat i även med kläderna på...

    SvaraRadera
  2. Nja mitt i alltihop är han rätt så feg lilla gubben. L däremot var i till midjan. Den ungen är inte rädd för något :-)

    SvaraRadera