onsdag 14 oktober 2009

Infekterat och infektion

I dag mötte jag en god vän som sörjer min mor mycket. Hon frågade när begravningen är. Jag svarade att det sker i kretsen av de närmaste. Hon bröt ihop och sa att jag inte kan hindra någon från att delta. Nej naturligvis inte svarade jag. Jag vet att kyrkorummet är en öppen plats men att det ändå var en önskan att det bara ska vara de närmaste eftersom min mor hade så många vänner och släktingar. Hon svarade att hon kände sig kränkt och bortkört. Då svarade jag inte mer. Kände mig bara dum. Vem ska man neka och vem ska man inte. Hade lätt kunna fylla en hel kyrka med släkt och vänner. Men vem är närmast? Alla har ju sin relation till mor. Min bror vill ju inte att någon ska komma. Han tycker att det är jobbigt så det räcker. Usch. Jag känner mig som en idiot. Mor däruppe i himmelen. Jag önskar att du hade talat om mer hur du själv ville ha det.

Sen var det tandläkarstolen. Fy fan alltså. Infektion i tanden och inflammation i käkbenet. Har så fucking ont att jag bara ville dra den. det var den för frisk för... I med sjutton sprutor som det kändes och fylla igen skiten. Nu får jag betala för allt snaskande genom åren. Hur länge får man gå på två Alvedon och en Ipren innan det blir farligt? Har god lust att supa skallen i bitar just nu. Men så gör väl inte en vettig fembarns mor mitt i veckan?

2 kommentarer:

 1. Usch, vad det där är jobbigt med vem som kan komma och inte! Nånstans tycker man att din mors vilja ska respekteras, men ändå blir det fel.
  Minns att min svärfar inte ville ha nån annan där än oss närmaste. Och absolut inte sin syster, när vi kom till kyrkan stod hon ju där ändå....
  Ja, hon fick vara med i kyrkan men sen sa vi hejdå och åkte iväg ensamma, trots att de åkt från Uddevalla. Det var ju det han ville! Ni får väl försöka med nån medelväg för ändå är det ju så att den vännen kanske känner sig som nära anhörig?

  Angående tanden, ja, nån vecka kan du väl gå på piller men sen borde det gå över.

  SvaraRadera
 2. Tänker defenitivt inte bråka med tanten. :-)
  Kyrkan är ju till för alla som sagt var. Ang tanden så är det redan mycket bättre. Så nu blir det ett glas vin. Lediga båda två i morgon. Tack för omtanken. Kramis

  SvaraRadera