söndag 4 oktober 2009

Guldstol i himmelen

Så har hon då somnat in lilla mor. Utan smärta och med min hand i sin. Då har jag ingen mamma längre. Konstigt. Tomt. Hon fick en infarkt. Hon hade ont. Sen blev det lite bättre. Hon var med hela vägen. Så blev det lugnare Lilla gullehjärtat sa hon. Sen somnade hon. Lugnt och stilla. Saknad. Hon var den lyckligaste människa jag har känt. Hon var bland det vackraste jag haft. Grattis Gud. Nu kommer ni få många skratt där uppe. Tack för lånet.

3 kommentarer:

 1. Aaahh, ja nu förstår jag varför du inte varit så aktiv med skrivande det sista.
  Så fort det ändå måste ha gått, och det är väl en tröstens tanke när den värsta sorgen har lagt sig.
  Hur tar din pappa det? Är han medveten om vad som hänt?
  Behöver du hjälp med nåt så hör bara av dig, som du vet så har vi vart med om det ett par gånger nu. Du vet var vi finns.
  Kram på dig och din familj!

  SvaraRadera
 2. Det var faktiskt jättefint. Allt är sagt oss emellan. Hon somnade utan smärta och med ett leende på läpparna. Så det känns faktiskt ganska bra. Far tar det väl sådär. Han sa att han hade velat gå först och vänta på henne. Men, men Int kan man bestämma sånt. Ja kanske ringer jag om jag behöver fråga något. Jag kan ju inget om sånt här. Idag bara vilar vi i sorgen. Och konstigt nog så skrattar vi lika mycket. För hon körde skämt ända tills hon dog :-) Janne säger att hon somnade med flaggan i topp. Och det stämmer gott. Jag visste ju att hennes tid var utmätt. Min skräck var ju att hitta henne död hemma. Nu fick hon dö utan smärta och med en varm hand i sin. Det var så jäkla fint. Och vet du? Hon var den lyckligaste person jag känt. Så.... Jag känner stilla frid. Men klart som korvspad att jag saknar. Men det är bara o spotta i nävarna och knalla på. Du vet ju. Du har ju varit där. Frid över tantens minne. Hon var en riktig krutkärring. Nu ska jag gå och se på en rolig film. Det behövs. Tack för att du finns. Kramis

  SvaraRadera
 3. Så rätt ni gör, lev i sorgen, det går väldigt mycket upp och ner i början. Sen lägger det sig sakta till ro.

  Bara ring. Det finns så mycket praktiska saker som dyker upp, som man aldrig nånsin funderat över innan, och aldrig trodde man skulle behöva göra.
  Kram!

  SvaraRadera