måndag 20 juli 2009

Drömmar om guld och ljuvliga myrstråk

Jag tror att jag har kommit dithän i livet att jag är ganska nöjd med mig själv och livet runt omkring som rullar på. Man vågar nästan inte säga det högt i en tid när allt går ut på att sträva framåt mot nya mål. Man ska utvecklas. Lära sig mer. Läsa mer. Resa längre. Jag hittade en skagöralistainnanjagfyllerfyrtio som är daterad ganska precis lagom i tid med att jag fyllde 16. Jag vågade knappt läsa. Rädd att bli desillussionerad. Tog sats, höll andan.Nr 1. Ta mc-kort.Eh... Jaha.. Var det mitt stora mål när jag var tonåring??? Allra överst på listan. Det absolut viktigaste i livet??? Oki... Men jag tog i allafall körkort på bil. Räknas det? Jo det måste det ju göra. Det som är så himla kul att köra Volvo. Åtminstånde på autobahn.Nr 2. Åka till Australien och gräva efter diamanter.
Hamdididdidididdaaammmm... Få se nu. Jag köpte ett guld halsband i Tyskland en gång. Det måste väl ändå räknas som ganska så nära? Inte det? Nähä.
Nr 3. Bli rik som ett troll. Se punkt 2.
Hm.. Kollar kontona.. Njaaa. Hur rik på en skala är ett troll??? Och som sagt kom aldrig till Australiens guldgrävarhålor.Nr 4. Gifta mig med en rik snygg kille som äger en Bungalow i Sydeuropa.JAhaja. Ropar på kärleken i soffan. På frågan om han råkar äga en pytteliten stuga i Spanien så tittar han medlidsamt på mig, skakar på huvudet och frågar om jag slog i huvudet när jag duschade. Sen återgår han till att läsa morgontidningen.Nr 5. Ha många barn.Jaaaa. Kolla.... Se dääär. Ett och ett halv poäng blev det. För nog kan väl fem ljuvliga ungar räknas som många och nog är älsklingen både snygg och rik... I allafall på upplevelser med mig.

Jag ska genast skynda mig att göra en ny lista på alltjagmåstegörainnanjagfyller80.....
Nej jag skiter i det. Vem bryr sig. Inte gör ju jag. Att drömma är bra. Det kommer man långt med. Att trivas med sig själv och sitt valda liv. Det tar för många hela livet. Nu ska jag ut och plocka hallon. Det står på min alltjagvillgörapåsemesternlista. För mig är det miljoner gånger bättre än en drös guldpengar från Australien. Jag har blivit tant och jag trivs med det som bara den. Hujeda mig för Australien. Säkert vilda krokodiler överallt. Tacka vet jag de småländska skogarna. Femtio miljoner myror kan ju inte ha fel.

7 kommentarer:

 1. Tack och lov så har jag mig veterligen aldrig skrivit nåt sånt.
  Kommentarer:
  1- Heregud hur var det med cykeln du fick?? Tänk om det varit motor på??
  Ja, då hade du uppfyllt nr 2! Som en katapult hade du farit iväg till australien och förmodligen landat på en stor diamant!Och på samma gång uppfyllt 3:an.

  Angående fyran och femman så har du ju flyttat söderut och många goa barn har du!

  Allvarligt, visst är det skönt att känna att man trivs med sin åloder och sitt liv. Tänk så hemskt det skulle vara att gå runt och fundera på sånt mman inte gjort!

  SvaraRadera
 2. Haha. Asgarv. Tack för att du finns. :-)

  SvaraRadera
 3. Men hur mår du egentligen vännen. Anar ett visst vemod. Är det knäoperationen som närmar sig som känns jobbigt? För du har väl inte ledsnat på livet på landet?

  SvaraRadera
 4. Lova att du ber om hjälp om du behöver. Thats what friends are for you knew. Jag kommer förmodligen gå hemma en del i höst. Håller på med en stor utredning. Skulle du behöva en extra hand så har jag visserligen längre än förr men glöm inte att jag bara finns en halvtimma bort. Kram

  SvaraRadera
 5. Nejdå, det är ingen fara. Det är bara den vanliga stressen när herrn i huset ska bygga nåt,och vi andra inte fattar eller gör fel. Då är det lite jobbigt.
  Men snart är det klart!

  SvaraRadera
 6. Oki. Ja se karlar. Inte är de alltid födda med empati. Han skulle verkligen behöva lära sig uttrycket: Rom byggdes inte på en dag. Då har det varit en lugn och stillsam vilopaus i dag då kan jag tänka mig. Appropå det. Hur gick det för dem med springningen?

  SvaraRadera
 7. Det blev en lugn dag för mig och dotter. Ridtur både för och eftermiddag. Lunch på psata och kantarellsås, med persilja och äkta parmesanost, mums!
  Skulle ut och ta lite kort också men Sally skulle envist hänga med så vi fick vända hem innan det hände en olycka, vi var nere vid väg 47!
  Emil blev 76: a och hans 93:a av 140 startande, Duktigt tycker jag!

  SvaraRadera