måndag 25 maj 2009

Ljuvliga dagar med lantluft.

En weekend på landet med ljuvliga hästar, mysiga katter, frisk luft och god mat. Så kan man sammanfatta helgen. Barfota hängde jag upp tvätten på tork. Soltorkade lakan, mmmm. Lilla L åkte karusell så hon gick i cirklar. Den röda vackra huskatten Sally likaså. Men det som var mest kul var att alla mutor till kattegullen äntligen betalade sig. Andra år har alla katterna alltid valt Jan som kel kamrat men icke så i år. Efter diverse trick med hemlagade köttbullar fiskgratänger mm. så insåg katterna: Där hon är. Där finns det käk. Så när kvällen kom var det äntligen jag som fick både Majken, Sally, Märta och till och med blyga Millan i knät. Zelda var ute och rände om dagarna så hon kom in käkade och sov som en gris med tassarna upp i vädret.

Morgonen började med en kopp kaffe och fågelsång på trappan. Tystnaden.. ljuvligt. Medans barnen sov sin skönhetssömn smög jag och älskling upp genom skogen och gav hästarna frukost. Så fin är Steypa när hon kommer i galoppsprång i morgondaggen. Det är något visst med Islandshästar. Stella lyser som guld när det är lite fuktigt ute. Fux kan vara vansinnigt vackra de också. Eros är ganska känslig för snabba rörelser. Men kelig när man väl fått honom att förstå att man vill väl. Han är ståtlig i sitt blonda hårsvall. Gamle Nasi är en riktig gottegris. Slukar maten i ett huj, sen försöker han svälja hinken också. J älskar gamlingen. De hade kelstund varje dag. Mygg och flugjävlarna kunde vi varit utan. Oss störde de inte men hästarna. Sprutade på myggmedel var jag kom åt. Nasi hade lite ont i hoven dagen då hovis skulle komma med ny sko. Han haltade så när jag ledde ner honom till stallet. Sen ville han inte riktigt stödja på hoven som var skolös. Men han visade ingen smärta när hovis satte på skon och dagen efter var det bättre. Han fick lite extra morötter trots att hovis sa att han ska gå på magert bete. Dit hör nog inte morötter och knäckebröd när matte och husse inte är hemma. Många goa minnen har vi trottoarbönder med oss nu när vardagen sätter in. Nya kamrater till barnen också. Tack kära gamla granne för att vi får låna en smula lantluft. Vi lever länge på det.

3 kommentarer:

  1. Låter som ett trevligt ställe! Tror du det är där de just hittat en stekpanna som ingen känner igen? Extra stor är den!

    Tack för att ni hjälper oss att komma iväg! Det är ju bra att vi båda trivs med arrangemanget!
    Jag måste ju få komma bort och längta hem emellanåt!

    SvaraRadera
  2. Hahahaha asgarv. Att vi alltid ska glömma nått. Japp bra att vi båda trivs. Jaha då ses vi ju snart igen då. För bästa pannkaks pannan vill vi inte vara utan =)

    SvaraRadera