söndag 17 maj 2009

Höga berg och djupa dalar

Det har varit en tuff vecka för hela familjen. När mor inte är på G så påverkas hela familjen. I fredags tog vi oss för att åka till Tabergs topp. Barnen brukar älska att springa runt i gröngräset och kolla in utsikten. Men barnen var bara trötta och var nöjda efter fem minuter. En glass och lite fika sen ville de hem. De somnade klockan sex och sov hela natten. Så den utflykten kunde lika gärna kvittat. Men det blev ett av bräck i vardags slitet i alla fall.

I går packade vi pannkaks korgen och gav oss ut i skogen uppe vid Hallby stugan. Då var alla på sitt bästa humör och vi hade det jätte skönt i skog och mark. Här runt i kring är vitsipporna nästan över men inne i skogen var allt mycket senare. Jättefina stora sippor trängdes med hästhov och förgätmigej och alldeles blått av skogsviol. Vid lite öppnare teräng hittade vi både mandelblom, midsommarblomster och smörblommor. Ur led är tiden. =-)

Jösses vad fjärilar det är i år. Har aldrig sett så många sorter. Citronfjäril, kolfjäril, blåvingar nässelfjärilar. Jättefina är dom. Även om mor blir galen på lilla L. Hennes största nöje är att fånga in dem. Sånt gillar inte jag.

Storgrabben från Sunpan var neråt en sväng. Alltid lika roligt. Vi lirade boll med de små och E var också med på ett hörn. Kom på att man inte ska lira boll i foppisar när man har ont i knät. Gör ont som fan nu men roligt var det i allafall.

Nu blir det tre dagars slit sen blir det landet med hästar och.... ja va fan inte många fler djur kvar där ute nu ju kom jag på. Inga ankor, höns eller får (deee var ju länge sen eller hur Steypa =-)). Kalkon var det ju med för hundra år sen. =-)). Men gosiga, gosiga katter finns det ju. Om man nu får chans på någon av dem. Alla är dökära i min gode man. Han brukar ha fyra i knät om kvällarna. Så brukar jag få hålla till godo med en svans. Men det är ju inte så illa om det är Majkens. =-) Så den här veckan hoppas vi på sol och värme för både huslämnare och huslånares skull.

2 kommentarer:

 1. Minns du hur rädd kalkonen var för fåren, satt uppflugen(?) på fårnätet och balanserade! Hahaha va kul det såg ut!
  Vi hoppas på sol till helgen. Vi blir 5 som ska iväg, visst är det konstogt, trodde familjen skulle krympa när barnene blev större men nää, det är åt andra hållet. Dotter och pojkvän ska tälta!

  Du glömde kaninen och hunden!

  SvaraRadera
 2. Haha. Ja det var en syn. Sen minns jag att han satt på pinnen hos hönorna och bara växte och växte tills pinnen bågnade. Han trodde nog att han var en höna :-)
  Det är jätte kul när familjen växer. Fatta hur många vi är när alla träffas. HAHA. Men det är kul att Emmy fått en pojkvän tycker jag. Bara han är trevlig annars kommer pinsamma tant Gittan o tar honom i örat. Den damen har en alldeles speciell plats i mitt hjärta nämligen.

  SvaraRadera