onsdag 14 april 2010

Hakuna matata

Ibland går livet som på räls. Man har inga bekymmer i världen. Ibland hopar sig liksom problemen och man kan ha lite svårt att veta i vilken ända man ska börja nysta i. Just nu står jag inför många val. En del problem känns som höga hus. Så höga att jag helst skulle sopa dem under mattan och inte ta itu med det. När jag frågade min terapeut hur jag skulle börja så svarade han: Från början. Men ibland kan det vara svårt att se var början är. Ibland sträcker människor ut händer utan att man ber om det. Förstår mer än vad jag vet. Just i detta nu tänker jag. Hakuna matata. Men när kvällen kommer och lamporna slocknar. Då knackar de på igen. Grubblerierna. I morgon är en annan dag. I morgon är ett nytt möte. Måtte jag hitta början då.

3 kommentarer:

 1. Min pappa brukade alltid säga: "Först det ena först, och sen det andra först."
  Man kan bara göra en sak i taget och vilken ordning det brukar ge sig själv, men visst blir det svårt när det är många beslut på en gång.
  Och nån gång emellanåt kanske man måste ta ett kliv bakåt för att försöka se sin situation "utifrån". Lättare sagt än gjort, jag vet.
  Kan dock rekommendera att ta med familj och ge sig iväg på en mindre husvagnssemester, det finns snart möjlighet nu ju!

  En helg i Gränna, Hjo eller Mullsjö utan krav tror jag är en bra medicin!
  *Kramar*

  SvaraRadera
 2. Haha :-) Du vet vart själen vill du. Säg till när vi kan hämta pärlan. Nu längtar vi efter den allihop. Kram tbx

  SvaraRadera
 3. Håller verkligen med dig. Ibland går allt som på räls och sedan ... ja det känns som om allt måste komma samtidigt. Och det är väl så det är. Man kan inte bestämma själv i vilken ordning livet drabbar.
  Och det där med att börja från början tror jag inte på. Man får ta tag i en garnbit och börja trassla ut och se om det går att hitta något att börja med över huvud taget. Och gör det inte det... ja, då får man ta det från där man är. Lite i taget. Vill jag tro i alla fall.
  Kram!

  SvaraRadera