måndag 22 februari 2010

Svenska språket

Angående OS. Jag och min goa gubbe satt och spånade om de olika länderna som är med. Det svenska språket är ju spännande ibland. Var finns reglerna vad det gäller maskulinum och femininum Ja men att det heter dansk respektive danska är ju inte så konstigt men vad många olika ändelser det finns på våra motståndare. Försök och säga vad en kvinna från Wales heter alltså man bryter ju tungan ur led. Walesiska... Holländska och holländare inte heller så konstigt men vad heter en kvinna från Mongoliet.. Mongoliska kanske. Så där höll vi på. Monegask och...gud vet... Monegaskiska kanske. För att inte tala om när man går in på folk från våra städer. Göteborgare och göteborgska Inte så konstigt. Men vad heter en kvinna från Luleå??? Haha. Man kan spåna sig tokig. Sådant där söndagsprat kan vi hålla på med. Knasigt va. :-)

3 kommentarer:

 1. Vi brukar diskutera de som kommer från Ghana. Gubben hävdar att de heter Ghaneser, men jag tycker Ghananer låter mycket trevligare.
  Sitter och väntar på rörmokarn nu, han ska kolla på vårt badrum. Det blir bygge så fort det blir väder?? När nu det blir

  SvaraRadera
 2. Haha. Ja gud. Tycker det låter lika knäppt vilket som. Va kul att det blir ett nytt badrum. Ja vädret ja... Ska ta bussen till tandläkaren med Simon idag. Gubben har bilen. Man vet ju inte när eller om man kommer fram. När jag gick till dagis på morgonen var det oskottat hela vägen. Pulsade i gud vet hur djup snö. Sen vet du ju att jag går barfota för jämnan. Så också idag. Ja alltså inte helt :-) Men jag hade inga strumpor i stövlarna. Jag lyckades med konststycket att fastna i snön med en stövel och klev rakt i en snödriva med den bara foten. Det var rätt kallt kan jag säga. Men Simon skrattade hela vägen till dagis och så gjorde dagisfröken också när Simon berättade. Tja nått ska man väl bjuda på när vädret är som det är. :-)

  SvaraRadera
 3. Å du har inte börjat funder på att använda strumpor? Tycker jag har skor/stövlar fulla hela tiden.
  När jag skulle bära rådjuret var jag ju inte förberedd, ramlade ju på sidan med det i famnen och låg och simmade i all snö. Då hade jag behövt grodmansdrökt :-)
  Kanske var det också en signal på att det kidet aldrig hade skuggan av en chans

  SvaraRadera