tisdag 8 september 2009

Hur gör alla andra?

I dag har jag fått känna av fenomenet som alla föräldrar mer eller mindre brottas med. Hur man ska få allt att gå ihop rent praktiskt. Alltså man behöver ibland vara på minst två ställen samtidigt när man har barn. Skulle varit hos tandläkaren men inte kan man lämna lilla L hemma själv med 39 i feber. Men det var ju inga problem. Det var ju bara att boka om. Sen skulle jag vara på möte hos min gamle far på äldreboendet. Det gick inte att boka om. Det fick man helt enkelt bara missa. Helt förståligt eftersom det gällde hela avdelningen. Sen var det dax att skicka lillknodden till dagis. Precis när jag sätter foten på tröskeln börjar lilla L att krampa. Inte så käckt att gå iväg då. Så in med knodden genom dörren. Beordra honom att sitta kvar och vänta i hallen. Ringa dagis att vi tyvärr kommer att bli sena. Ut med lillan på balkongen och kyla av. När det lugnat sig bäddade jag ner snart 7-åringen i en gammal sulky (tur att ungen är liten för sin ålder) för frisk luft är ju bara bra när man har feberkramper och iväg bar det till dagis. Lämnar henne utanför eftersom hon inte fick gå med in pga smittorisken. Står och tittar på henne hela tiden genom fönstret medans jag lämnar av på dagis. Puss o kram o iväg hem. Kaffe!!!!!! Precis just nu kom jag på att jag måste ut till bilprovningen i ett ärende. Herre gud klockan är bara 10 på förmiddagen. Är det någon mer än jag som ibland önskar att man var en bläckfisk och då menar jag inte att kunna simma utan gud vad bra det skulle vara med åtta armar. Återupprepar överskriften. Hur gööör alla andra.

2 kommentarer:

 1. Å din stackare, kan riktigt känna paniken och stressen. Det viktiga är att dsu sätter dig ner och "gör ingenting" så fort tillfälle ges! Städning, tvätt och annat löser sig alltid men om du eller J springer in i väggen eller får hjärtinfarkt av stress, ja, DÅ sitter ni riktigt i klistret!

  Har L fått årets influensa?
  Då kanske det är bra att du inte går på mötet hos far och tar med dig smittan dit.

  Min gamle far som jag inte hade så mycket kontakt med, han sa ändå nåt klokt som jag tänker på ibland när det "kör ihop sig"
  "Först det ena först, och sen det andra först"

  SvaraRadera
 2. Haha den var bra . Den ska jag komma ihåg :-)
  Tror inte L har flunsan. Det är nog bara virus. Feber som är långvarig bara. Grannen har det och Simon hade det i förra veckan. Så det går över. Hade bara känslan av att hon borde stannat hemma när jag skulle lämnat S men jag kunde ju inte lämna henne ensam. Så det var därför jag kände att jag skulle behövt vara på två ställen. Men annars är jag glad som en lärka. Dan före dan före hämtaRoffedan =))))))

  SvaraRadera