torsdag 17 september 2009

Bråk i affären innan jag ens börjat att handla

Lillgrabben i familjen fyller sex år till våren. Han har absolut ingen koll på det här med tidsordning. Precis allt som hänt tidigare i hans liv kallar han för igår. Han har heller ingen koll på det här med att man föds liten och sen liksom växer till och blir vuxen. Många, många gånger börjar hans rövarhistorier med: Mamma vet du vad jag gjorde när jag var stor?
Ofta är det läskiga saker som han speglar med sina fantasihistorier. Förmodligen tar han hand om många av sina rädslor på det sättet. Då kan det ju alltid få ett lyckligt slut också.

Han är den av mina ungar som gråtit mest. Alla som känner honom vet att han ofta börjar dagen med misstro hur det ska gå och slutar med gallskrik för att han måste gå och lägga sig. Han kan bli sjövild för minsta lilla. Otaliga är de gånger när man gått från dagis med en galen unge som slår vilt omkring sig. Men dess emellan är han världens goaste och på dagis får vi bara beröm över honom. Men för att uttrycka det på ren svenska så har lille S väldigt nära mellan himmel och helvete. Ibland tar det bisarra former och man vill verkligen sjunka genom marken och man undrar ofta om det är något fel på en som förälder. Följande hände förra veckan.

Vi befann oss på COOP och skulle handla mat. Om man lämnar sitt körkort(?) i pant så får man låna en speciell kundvagn som ser ut som en bil. Den är väldigt bra att ha små vilda pojkar i om man vill handla i fred. Han brukar sitta där så nöjd och glad och köra sin bil. Just den här dagen blev han fullkomligt helgalen när jag kom med "bilen".
-Dumma dig! Jag vill inte sitta i den ! Du är jätte dum! Skrek han så det ekade över hela A6
- Ja ja. Du slipper. Jag lämnar tillbaka den då! Men då får du inte springa iväg utan hålla mamma i handen när vi handlar!
- NEEEEEJ GÅ INTE OCH LÄMNA BAKA DEN!!!! DU ÄR JÄTTEDUM!
-Hur ska du ha det? Ska du ha den eller inte?????
-DU ÄR JÄTTEDUM. ÄR MAN BARN KAN MAN VÄL INTE VETA HUR MAN SKA HA DET.
DU ÄR JÄTTEGAMMAL. DU SKA VETA HUR MAN SKA HA DET. DU SKA INTE GÖRA SOM JAG SÄGER!!!!!!!

Allt slutade med en mamma som bestämde 5-åring i en kundvagn och en unge som skrek sig igenom hela affären. Det är inte lätt och vara liten men ibland är det fan i mig inte lätt att vara stor heller. Hur man än vänder sig har man rumpan bak :-)

1 kommentar:

  1. Å herregud, stacksre, det fanns ju inget alternativ! Smart barn vad du än gjorde kunde han skrika och säga -DUMMA DIG!!
    Såna situationer är ju bara så jobbiga! Jag lovar jag hade gått ut ur affärn och svultit tills nån kunde passa barnet medan jag handlade ensam.
    Jag är inte utrustade med ditt tålamod, tyvärr!
    Kram på dig! Att du orkar!

    SvaraRadera