onsdag 9 juni 2010

The incredible Hulk

Jo. Då var det dags för skolavslutning och lilla jag går iväg och köper finaste sommarklänningen till gumman med fina skor till. Allt provas och hon är stolt som en tupp och jättefin. Gud i himmelen vart har alla år tagit vägen. Nyss var hon en liten räka på 30 cm. Nu är hon lång som en stör och ska på sin första skolavslutning. Gissa om blödiga jag kommer göra bort mig och stå och böla i morgon. Tur att det finns vattenfast mascara kan jag säga.

Fina, fina ungen. Hon föddes en gång tre månader för tidigt och ingen visste om hon skulle överleva. Idag var jag på kvartsamtal och med lite hjälp nästa termin så kan hon gå kvar i den vanliga skolan. Hon kan många bokstäver redan och hänger med fint och har utvecklats bra den här terminen. Fröken Mia var så nöjd med henne. Gladaste ungen. När hon kommer på morgonen så lyser hela skolgården upp som en sol även om det regnar sa fröken.

Bara hon kunde låta bli de här eviga hyssen som gör sin ömma moder gråhårig. Efter kläd provningen idag så gick hon in och lekte en stund på sitt rum. Hon skulle rita med de ny köpta tuschpennorna. Efter en stund kommer hon ut totalt grön i ansiktet.
-Mamma, kolla vad fin jag är. Jag ser ut preciiiiis som Hulken.

Hon kommer vara den första ungen i världshistorien som kommer i fina sommarkläder med ett ill grönt feja på en skolavslutning. Hur jag än tvättade så gick inte färgen bort men strunt samma. Jag kommer stå längst bak och grina i allafall. Är totalt allergisk mot Den blomstertid nu kommer. Jag vill minnas att min mor var likadan. Satan vad jag skämdes då. Det tänker jag inte göra i morgon. Och inte min sol stråle heller. Hon är alldeles för smart för att bry sig.

3 kommentarer:

 1. Som mamma har man rätt att grina så mycket man orkar på skolavslutningar. Särskilt till "den blomstertid..."

  Som du förstår är jag tillbaka hemma igen. Och nu ska jag ta det försiktigt!!

  SvaraRadera
 2. Det var jättefint och som tur är så fick jag tillslut bort färgen. Allt går med våld, vaselin och vilja :-) Jätteskönt att du är hemma igen. Nu önskar jag dig en fortsatt härlig frisk sommar samt att hela familjen får en kul 18-års dag i morgon. Även om tösen inte är hemma på morgonen om jag förstått rätt. Krama henne från gamla barnvakten. Tycker att det är som igår när hon drog bort håret från jässan och sprang genom nässlorna utan att bry sig. En himla go tjej är det i allafall. Sträck på dig. Du har gjort ett bra jobb där.

  SvaraRadera
 3. Tack! Och jag kan ju säga detsamma till dig.
  När man är mitt i allt så känns det ju ibland som om man gör allt fel och det sldrig kommer att bli nåt av ens ungar, men de överraskar i slutändan med att vara helt otroliga "små" människor.

  SvaraRadera